Familjen Pettersson

Alla inlägg under december 2013

Av Ninni - 7 december 2013 19:45

Äntligen har pulporna läkt tillräckligt för att Grim skulle få springa av sig, med skor på. Efter att bara ha fått nöja sig med snabba rastningar i koppel var han överlycklig när vi kom fram till deras favoritplats.












Av Ninni - 3 december 2013 22:00

Idag var vi till veterinären för sjuttioelfte gången i rad känns det som. Troligen slog Grim i ena tassen i buren när han hoppade ur, så ivrig som han är, för den var lite blodig och svullen när vi tog av skon och veterinären kollade på den. Innan vi åkte såg båda pulporna jättefina och torra ut. En odling togs på klon lite sådär utifall att och vi fick förlängd antibiotika-kur, utifall odlingen skulle visa något. Den kuren han får nu tar nämligen slut innan resultatet på odlingen kommer, därav förlängd kur. Om/när det blir återbesök igen berodde lite på vad odlingen visar, så det skulle vi diskutera när hon ringer ang svaret. Förhoppningsvis visar odlingen ingenting, vilket jag tror blir fallet, och inget nytt återbesök behövs. För nu är både jag och maken less på att behöva åka dit såpass ofta, även om det är en bra klinik.

Efter veterinärbesöket blev det en tripp in på Grizzly Zoo för att köpa mer fiskolja. Köpte även Aptus Biorin efter ett tips i SLO-gruppen på FB. Istället för att den innehåller 2.5mg som Onychotin gör, har den hela 22mg biotin! Hoppas att det ska ge lika bra effekt som för hennes hund. För de klorna som drabbades först och som "läkt" är missfärgade, fula och gropiga.. Aja, den som lever får se.

En ny tratt finns det för övrigt en viss risk att vi får köpa. Grim bryr sig nämligen inte alls om den och den tar i tamejfan överallt! Veterinären tyckte vi skulle behålla tratten även ett tag efter det läkt, då det kan sitta mycket i huvudet nu när han varit drabbad "ett tag". Och det tycker vi med. Så på så vis är det väl trots allt bra att han inte bryr sig om tratten och snarare verkar bli lugn när den åker på.

Av Ninni - 2 december 2013 12:30

Idag kom "svägerskan" Louise på besök för att träna på att fotografera andra hundar än sina egna två. Så vi tog med oss Evi ut på en promenad och fotograferade på lite olika ställen. Evi hade superkul och skötte sig exemplariskt! För den som vill kika lite på några av bilderna som togs, klicka på länken under nedanstående bild.

 

     

Foto: Louise Glansberg

Av Ninni - 1 december 2013 15:00

Idag var det julkortsfotografering som stod på schemat. Tanken, eller rättare sagt förhoppningen, var att få med både Grim och Evi på bild tillsammans med vår 3 månader gamla son. Lättare sagt än gjort... Resultatet? Ingen bild på alla 3 som blev bra.. De var som vanligt så himla ivriga när studion kom fram, för då vet de att de får godis om de ställer upp på bild. Men otåliga som de är så står de bara still för en bild i taget. Det blev dock i alla fall lite bilder på hundarna var för sig och tillsammans.




 

Om mig

Mitt namn är Ninni och jag är 25 år gammal. Gift med Kristian 28 år. Bor med vår son och våra två hundar i Kumla.

Birk

Född 2013-08-22, kl 13:55.
3320 gram och 49 cm lång.

 

Vårt underbara hjärtegryn!   

Grim

Meders GoldDog Chinwendu "Grim"
Född 2010-04-12
Staffordshire bullterrier, hane.

 

Pratglad som få och en riktig hussegris.   Har sedan okt -13 problem med sina klor och trolig diagnos är SLO.

Evi

  Meders GoldDog Divinium Liv "Evi"
Född 2011-06-03
Staffordshire bullterrier, tik.

 

Mattes lilla fröken och väldigt förtjust i sin nya lillebror. Även hennes hälsostatus är inte helt i topp, med D-höfter.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards